Vodnik za nakup modafinila v Sloveniji 2024

provigil 200 mg

Ste zaspani na delovni dan sredi tedenskega dela ali študija? Se ne morete ničesar naučiti, si zapomniti pomembnih informacij in se morate nenehno siliti, da se premaknete naprej? Prav tako nenehno razmišljamo, da se moramo izviti iz stanja zaspanosti in apatije, toda kako?

Potrebujete izjemno učinkovit mentalni stimulans – modafinil. Znan je tudi kot pametna tableta.

Zdravilo zagotavlja budnost in osredotočeno pozornost. To pomeni pravočasno pripravljene predstavitve in poročila, odlično opravljene izpite in zmage na športnih tekmovanjih.

Je učinkovito zdravilo, ki pomaga študentom, športnikom, poslovnežem, računovodjem in vsem, ki si želijo pridobiti moč jasnega uma in živahnost duha.

Vse, kar potrebujete, je le nekaj časa za branje priporočil in nakup, in že imate svojega zvestega pomočnika v žepu!

KÚPIŤ TERAZ

Kdo smo?

Euro-Modafinil.com je bil ustvarjen za tiste, ki želijo kupiti kakovosten Modafinil. Smo predstavnik mreže spletnih lekarn, ki že več kot 15 let dobavlja zdravila v Evropi! Naša ekipa si prizadeva zagotoviti izčrpne informacije o izdelkih, ki jih prodajamo. Besedila na naših spletnih straneh so napisali strokovnjaki z različnih medicinskih področij, kot sta psihologija in dietetika.

Naša spletna stran je bila ustvarjena z namenom, da bi bil modafinil po nizkih cenah na voljo VSEH v Evropi!

Želimo vam visoko produktivnost in veliko uspeha v vašem poklicu. Iskreno upamo, da boste postali stalni kupci naše lekarne!

Kako lahko kupim modafinil v Sloveniji?

Modafinil v Sloveniji lahko kupite v pakiranjih pod trgovskimi imeni Provigil, Modalert, Modvigil, najbolje pa je, da ga naročite v spletni lekarni brez recepta.

Kje lahko kupim modafinil na spletu?

provigil 100 mg

Na spletni strani euro-modafinil.com lahko Provigil naročite na spletu z le nekaj kliki.
Cena v naši spletni lekarni bo bistveno nižja od cene v običajnih lekarnah, saj ne trošimo denarja za najem prostorov in kupujemo zdravila od cenovno ugodnejših proizvajalcev. Kakovost zdravila bo na ravni, ki ustreza vsem uveljavljenim standardom proizvodnje zdravil.

Če ste se že odločili, poznate odmerek, ki ga potrebujete, in ste pripravljeni na nakup, lahko zdravilo Modafinil kupite na spletu na naši spletni strani euro-modafinil.com.

Če želite vedeti, kakšen odmerek zdravila potrebujete, koliko stane zdravilo Provigil, priporočila o tem, kako ga jemati, in druge informacije – potem morate prebrati naš pregled.

Najprej bi radi pojasnili nekaj točk o spletnem naročanju na naši spletni strani.

Varnost nakupov na našem spletnem mestu

Zaščita vaših podatkov, hitra dostava modafinila, anonimna embalaža, visoka kakovost zdravila – vse najboljše, kar lahko naša spletna lekarna ponudi svojim strankam.

Varnost vašega bivanja na našem spletnem mestu je zagotovljena s posebnim komunikacijskim protokolom – SSL. Glavna naloga tega protokola je zaščititi osebne podatke naših spletnih obiskovalcev, kot so kreditne kartice, identifikatorji in gesla. Ko v naši spletni lekarni izpolnite obrazec za naročilo, vam ni treba skrbeti, da bi vaši osebni podatki prišli v roke goljufom.

Vaše naročilo je obdelano v 24 urah po tem, ko ste ga oddali.

Naši spletni skrbniki zagotavljajo zaupnost obdelave spletnih naročil, anonimnost pakiranja in hitro pošiljanje po povzetju. Za hitro dostavo skrbijo zanesljive in preverjene kurirske službe, ki delujejo po vsej Sloveniji.

Primerjava cen v lekarnah

Cene zdravil se razlikujejo od lekarne do lekarne. Cene modafinila so odvisne od jakosti tablet in števila tablet v pakiranju.

Povprečna cena zdravila Modafinil 200 mg v spletni lekarni je približno 1 EUR na tableto za pakiranje s 360 tabletami in 1,50 EUR za pakiranje s 30 tabletami.

Povprečna cena tablete Modafinil 100 mg je 1,4 EUR za škatlico s 30 tabletami in 0,70 centa za škatlico s 360 tabletami.
Povprečna cena za tableto (pod različnimi blagovnimi znamkami) v običajnih lekarnah bo za 40 % do 60 % višja.

Naša lekarna ponuja prilagodljiv sistem popustov in demokratičnih cen, ki ustrezajo vsem proračunom.

Modafinil boste našli po teh cenah:

OdmerjanjePakiranje (v kosih)Cene
200 mgOd 30 do 360 tabletod 43,30 EUR do 259,78 EUR
100 mgOd 30 do 360 tabletod 40,34 EUR do 242,06 EUR

Ali lahko kupim modafinil brez recepta?

Da, v naši spletni lekarni za zdravilo Modafinil ne potrebujete recepta, potrebujete pa ga v svoji običajni lekarni.

Kdo lahko predpiše zdravilo Modafinil?

Za pridobitev recepta morate obiskati nevrologa.

Kako naj vem, ali moram pred jemanjem zdravila obiskati nevrologa?

Če že dlje časa trpite zaradi vztrajnih glavobolov, zaspanosti, apatije, povečane razdražljivosti itd. se je priporočljivo posvetovati z nevrologom. Zdravnik bo pregledal vaše stanje in izbral ustrezno terapijo. Ta lahko vključuje zdravilo modafinil.

Študije kažejo, da je 80 % ljudi, ki jemljejo to zdravilo, dobrega zdravja, zato lahko zdravilo Modafinil kupijo brez recepta in ga jemljejo brez strahu. Vendar pa morate pred njegovim jemanjem natančno preučiti navodila.

Če ste se odločili za spletni nakup zdravila Modafinil po razumni ceni, anonimno in hitro, morate razumeti, kaj je to zdravilo, ki ima vse lastnosti nootropa.

Kaj so nootropiki?

Nootropna zdravila so velika medicinska zgodba o uspehu, ki je vplivala na številna področja življenja. Zdravila iz te farmakološke skupine imajo široko področje delovanja. Uporabljajo jih lahko zdravi ljudje za povečanje možganske aktivnosti v primeru psiho-čustvenega stresa, pa tudi bolniki z diagnosticiranimi boleznimi osrednjega živčevja. Nootropiki lahko vplivajo na človekove višje duševne funkcije – zaznavanje, domišljijo, spomin, mišljenje in govor -, ne da bi jih spodbujali, temveč le tako, da jih aktivirajo.

Kako delujejo nootropiki?

Nootropiki vplivajo na presnovni proces v celicah osrednjega živčnega sistema. To izboljša pretok krvi v možgane in spodbudi možgansko dejavnost. Oseba, ki jemlje nootropno zdravilo, občuti znatno povečanje koncentracije in spomina, sposobnosti učenja, energičnosti in jasnosti zavesti.

Katera nootropna zdravila so na voljo?

Najbolj znan nootropik in začetnik vseh nootropnih sredstev je piracetam. Na njegovem primeru obstajajo številni pripravki, vključno s samim piracetamom ali drugimi aktivnimi snovmi s podobnim načelom delovanja.

Nootropiki so na voljo pod različnimi trgovskimi imeni. Najbolj znan med njimi je Nootropil. To zdravilo vsebuje učinkovino piracetam in pomaga aktivirati možganske funkcije ter izboljšati bolnikovo splošno počutje.

Drugo priljubljeno nootropno zdravilo je fenibut (trgovska imena Noofen, Anvifen, Phenibut). To zdravilo nima le funkcij nootropnega zdravila, temveč ima tudi blage pomirjevalne lastnosti. Zdravilo se aktivno uporablja za zdravljenje nespečnosti, spalne apneje, depresije in drugih motenj živčnega sistema.

Piracetam je tudi eno od številnih kombiniranih zdravil. Eno najbolj znanih kombiniranih zdravil, Fezam, vsebuje kombinacijo piracetama in cinnarizina ter je namenjeno izboljšanju možganskega pretoka krvi in kognitivnega delovanja možganov.

Nootropi in psihostimulansi

Nootropi, ki niso stimulansi, spadajo v isto farmakološko skupino kot psihostimulansi. Med njimi je priljubljeno zdravilo Adderall. To zdravilo je kombinirano in spada med stimulanse centralnega sistema. Zdravilo dobro deluje kot sredstvo za izboljšanje koncentracije ter za zdravljenje ADHD (motnje pozornosti in hiperaktivnosti). Obstajajo tudi dokazi, da se zdravilo Adderall uporablja kot sredstvo za doping v športu.

Zdravilo Adderall lahko v Sloveniji kupite pod blagovnimi znamkami Adderall, Adderall XR, Mydayis itd.

Kaj je modafinil?

Modafinil je analeptično zdravilo, ki ima vse najboljše lastnosti nootropnega zdravila. Te tablete izboljšujejo spomin in koncentracijo, dajejo občutek stoodstotne možganske aktivnosti in izboljšujejo splošno kakovost življenja.

Modafinil uporabljajo tako zdravi ljudje kot bolniki, ki trpijo zaradi različnih bolezni.

V katero skupino zdravil spada modafinil?

To zdravilo spada v skupino analeptikov, kamor spada na primer kofein. Analeptiki so snovi, ki aktivno spodbujajo nevrotransmiterje, odgovorne za vzburjenost in zmogljivost.

Vendar pa lahko zdravilo modafinil mirno označimo za univerzalno zdravilo, saj ima vse lastnosti nootropne snovi, ki odlično izboljša kognitivne funkcije, zlasti obdelavo in usvajanje znanja itd.

Mehanizem delovanja

Ko je aktivna sestavina modafinil v telesu, začne delovati na biološko aktivne kemikalije, znane kot nevrotransmiterji. Te snovi so bistveni elementi, ki prenašajo elektrokemične impulze iz živčnih celic in impulze iz nevronov v mišično tkivo. Modafinil poveča potencial nevrotransmiterjev, saj aktivnost teh snovi vpliva na naše duševno stanje. Bolj ko so nevrotransmiterji aktivni, bolj energični in budni se počutimo.

Poleg “prijateljevanja” z nevrotransmiterji ima modafinil tudi spodbujevalni učinek na kroženje kisika v krvnem obtoku, kar takoj pozitivno vpliva na splošni tonus telesa.

Kaj se zgodi po zaužitju tablete modafinila?

Zaradi presnove, ki jo spodbuja učinkovina, telo občuti naval energije in moči. Oseba, ki je vzela zdravilo Modafinil, se ne počuti več letargično ali zaspano in lahko v celoti izkoristi potencial svojega telesa.

čas, ki je potreben, da zdravilo začne učinkovati

Približno eno uro po zaužitju zdravila je čutiti splošno povečanje telesnega tonusa. Dve uri po zaužitju se pojavi vrhunec možganske in telesne aktivnosti, ki v povprečju traja od 4 do 6 ur. Modafinil je zato treba vzeti 2 do 3 ure pred delom, izpiti ali tekmovanji.

Po tem se učinki zdravila začnejo zmanjševati, vendar je njegove zmerne učinke čutiti še dolgo časa.
Modafinil deluje od 16 do 22 ur po zaužitju tablete.

Upoštevati je treba, da je vsako človeško telo edinstveno. Zato sta začetek delovanja in največja aktivnost zdravila v krvi strogo individualna in se lahko razlikujeta od povprečnih podatkov.

Varnost vnosa

Pri jemanju modafinila morate natančno upoštevati navodila.

Modafinil je varen, če upoštevate vsa pravila glede odmerka zdravila in njegovega medsebojnega delovanja z drugimi snovmi.
Pri majhnih odmerkih lahko zdravilo jemljete dlje časa, ne da bi škodovalo vašemu zdravju. Vendar je bolje, da ga jemljete od 2 do 4-krat na teden.

Po potrebi lahko vzamete tudi enkratni odmerek. Govorimo o eni ali dveh tabletah v odmerku, ki ne presega dnevnega odmerka.

Glavno pravilo pri jemanju zdravila Modafinil je, da opazujete, kako se počutite, in da takoj prenehate jemati tablete Modafinil, če opazite najmanjše odstopanje.

Za informacije o tem, kako izbrati odmerek, glejte naše gradivo nekaj odstavkov nižje.
Navajamo tudi informacije o kontraindikacijah in neželenih učinkih tablet, te informacije pa je treba pred jemanjem zdravila vedno preučiti, saj gre za vašo varnost.

Blagovne znamke modafinila

Modafinil je aktivna sestavina, ki jo vsebujejo številni pripravki pod različnimi blagovnimi znamkami različnih proizvajalcev.

Zdravila se razlikujejo po obliki tablet ali kapsul in videzu embalaže: škatla z blistri ali steklenička s tabletami.

Sestava zdravil vključuje zdravilno učinkovino modafinil ter pomožne snovi, ki so odgovorne za ovojnico in oblikovanje tablet.
Zdravila v tem sklopu vključujejo zdravilo z blagovno znamko Provigil (Cephalon Inc., ZDA) in Provigil/Modafinil proizvajalca TEVA FARMA, Belgija.

Druge blagovne znamke na trgu vključujejo Modalert (SunPharma; Indija), Modavigil (Teva Pharma New Zealand Ltd; Nova Zelandija), Modiodal (Cephalon) in številne druge.

Vsa zgoraj navedena zdravila so popolni analogi z enakim mehanizmom delovanja in enakimi indikacijami za uporabo.

Predstavitev

Pripravki, ki vsebujejo zdravilno učinkovino modafinil, so na voljo v obliki tablet ali kapsul z različnimi odmerki in so pakirani v različnih oblikah in z različnim številom tablet.
Odmerek tablet modafinila je običajno 100 mg na tableto ali 200 mg na tableto.

Zdravilo modafinil je najpogosteje na voljo v obliki belih, podolgovatih tablet z delilno črto, ki omogoča, da se odmerek po želji razdeli na dva dela.

Zdravilo je lahko pakirano v kartonski škatli, napolnjeni z blistri, ki vsebujejo 30 ali več tablet v pakiranju.
Zdravilo je lahko pakirano tudi v plastični steklenici s pokrovčkom, ki vsebuje od 30 do 360 tablet.

Zgodovina nastanka

Modafinil je bil prvotno razvit za boj proti narkolepsiji, nevrološki bolezni, ki povzroča nenehno dnevno zaspanost, in drugim motnjam, kot je spalna apneja.

Sčasoma so zdravniki opazili, da jim zdravilo ne daje le občutka budnosti, temveč tudi jasno zavest in ostro zaznavanje informacij.
Te lastnosti niso mogle ostati neopažene in zdravilo je postalo splošno znano in priljubljeno po vsem svetu.

Prednosti

Ena od glavnih prednosti modafinila je, da ne povzroča zasvojenosti, tudi ob dolgotrajni uporabi. Modafinil se dobro prenaša, je cenovno ugoden in ima visok odstotek pozitivnih mnenj na spletu.

Primerjava modafinila z drugimi nootropiki

Nootropil

Modafinil in nootropil imata dokaj podobne učinke, namenjene spodbujanju delovanja možganov. Vendar pa nootropil nima analeptičnega (ekscitatornega) učinka na živčni sistem, zato ne preprečuje zaspanosti.

Armodafinil

Obstajata dve vrsti modafinila: modafinil in armodafinil. Armodafinil je močnejša različica modafinila in ima intenzivnejši učinek.

Armodafinil je najprimernejši za enkratno uporabo pred dogodkom, ki zahteva najvišjo raven koncentracije in moči.
Za dolgotrajno uporabo in ohranjanje telesa v formi je primernejši modafinil, saj je manj intenziven izdelek.

Armodafinil v Franciji lahko najdete na spletnih straneh spletnih lekarn pod različnimi blagovnimi znamkami, vključno z Nuvigil (ZDA; Ukrajina); Artvigil, Indija (podjetje HAB Pharma); Modavital, Salvador (Farmaceutica INHOSPI podjetja Laboratorios Marceli).

Ritalin

Ritalin je zdravilo, ki vsebuje zdravilno učinkovino metilfenidat. Metilfenidat je stimulans osrednjega živčnega sistema s podobnimi učinki kot modafinil in se uporablja za zdravljenje narkolepsije, utrujenosti in letargije. Modafinil je zdravilo po izbiri, ker ima manj neželenih učinkov kot zdravilo Ritalin.

Vendar je zdravilo Ritalin priljubljeno in ga je v Franciji mogoče kupiti na spletu pod blagovnimi znamkami Ritalin, Concerta, Concerta LP itd.

Adderall

Adderall, ki smo ga omenili zgoraj, je nootropno zdravilo z univerzalnim delovanjem. Zmanjšuje utrujenost, povečuje pozornost ter vam daje občutek budnosti in moči.

Za razliko od modafinila je to zdravilo bolj zasvojljivo in ni priporočljivo za dolgotrajno uporabo.

Jemanje modafinila s strani študentov

Modafinil je primeren za študente, ker zagotavlja dolgotrajen tonizirajoč učinek (do 22 ur), daje motivacijo za delovanje in omogoča bolj produktivno delo ali študij. Večja koncentracija in produktivnost sta natanko to, kar sodobni študent potrebuje, s pomočjo nootropikov pa je mogoče doseči odlične rezultate.

Indikacije za uporabo

Modafinil je zdravilo, ki povečuje kognitivne funkcije možganov. Zato je priljubljeno pri študentih, športnikih in ljudeh, katerih delo zahteva povečano koncentracijo. Zdravilo uspešno uporabljajo tako zdravi ljudje kot tisti, ki trpijo za nevrološkimi boleznimi. Posebne indikacije za uporabo zdravila so prisotnost diagnoze, kot je narkolepsija.

Narkolepsija

Bolniki z narkolepsijo (prekomerno zaspanostjo) in sorodnimi motnjami prejemajo modafinil kot del kompleksnega zdravljenja. Statistični podatki kažejo, da se stanje bolnikov po jemanju tablet znatno izboljša.

Depresija

Zdravilo se uporablja kot del kompleksnega zdravljenja za zdravljenje depresije in depresivne faze bipolarne osebnostne motnje. Upoštevati je treba, da je modafinil prinesel nekaj olajšanja v stanje številnih bolnikov s takšnimi diagnozami.

Multipla skleroza

Zdravniki modafinil uporabljajo kot osnovno zdravilo za zdravljenje multiple skleroze. Obstajajo dokazi, da so se pri nekaterih bolnikih občutno zmanjšali simptomi nevrološke utrujenosti.

Zdravljenje odvisnosti od kokaina

Obstajajo tudi dokazi, da se zdravilo lahko uporablja za zdravljenje odvisnosti od kokaina. Nekateri statistični podatki kažejo, da se je število dni, ki jih preživite brez drog, ob uporabi modafinila povečalo.

Zanimiva dejstva

Informacije o uporabi modafinila pri vojaških pilotih in astronavtih niso bile preverjene. Vendar pa je razvidno, da so se pojavili primeri, ko so bojna letala med jemanjem zdravila neprekinjeno letela 37 ur.

Poleg tega so po nekaterih poročilih modafinil uporabljali tudi na orbitalnih vesoljskih postajah kot zdravilo za zmanjšanje zaspanosti.

Kako jemati zdravilo modafinil

Zdravilo Modafinil je treba jemati enkrat ali dvakrat na dan po obroku z majhno količino vode.

Modafinil doseže največjo koncentracijo v krvi po 30 do 60 minutah, zato ga je smiselno vzeti uro in pol pred delom, študijem ali tekmovanji.

Največji dnevni odmerek je 400 mg. Opozoriti je treba, da se odmerek ne bo povečal in bo učinek enak kot pri priporočenem dnevnem odmerku.

Povečanje dnevnega odmerka nad 400 mg ni le nepotrebno, temveč tudi nevarno, saj se lahko pojavijo neželeni stranski učinki.

Odmerjanje

Standardni odmerek modafinila je 200 mg na dan, kar ustreza eni 200 mg tableti ali dvema 100 mg tabletama. Ta odmerek je bolje vzeti zjutraj, da si zagotovite moč in koncentracijo čez dan.

Ker zdravilo pomembno vpliva na spanje, je to, ali ga je treba vzeti zvečer, odvisno od vašega študijskega ali delovnega urnika.

Kako izberem odmerek zdravila modafinil?

50 mg modafinila (1/2 tablete 100 mg ali ¼ tablete 200 mg)
Če je potrebno le rahlo izboljšanje kognitivnih sposobnosti (za lajšanje simptomov bolezni), je mogoče doseči pozitivne rezultate.
Če je potrebno le blago kognitivno izboljšanje (npr. nekaj letargije, izboljšana sposobnost za delo), lahko zjutraj vzamete 50 mg, da zagotovite blažji učinek za 5-7 ur.
Ta majhen odmerek popoldne in zvečer verjetno ne bo poživilen, saj ne vpliva na zaspanost.

Poleg tega je mikrodoziranje 50 mg priporočljivo ob prvem jemanju zdravila za zmanjšanje morebitnih neželenih učinkov, pa tudi za blago vsakodnevno uporabo na dolgi rok.
Mnogi so poudarili, da majhen odmerek modafinila deluje kot skodelica dobre kave, ki vam da zagon energije in prijeten začetek dneva.

100 mg modafinila (ena 100 mg tableta ali ½ 200 mg tablete)

Ta odmerek je optimalen za dolgotrajno uporabo in ga je treba jemati enkrat na dan. Najbolje je, da ga vzamete vsak dan ob istem času, da se telo navadi na interakcijo z zdravilom.

200 mg modafinila (1 x 200 mg tableta ali 2 x 100 mg tableta)
Odmerek 200 mg na dan je optimalen in je primeren tako za zaposlene odrasle kot za študente, zlasti v času izpitov. Vendar pa je za dolgotrajno odmerjanje priporočljiv manjši odmerek.

Odmerek 200 mg dvakrat na dan je primeren za športnike ali osebe, katerih delo vključuje visoko stopnjo psiho-čustvenega ali fizičnega stresa.
Odmerek 400 mg na dan velja za neprimernega za dolgotrajno uporabo in je bolj “nujna pomoč” za pozitivno reševanje različnih stresnih situacij.

Obstaja tudi drug način jemanja modafinila. Odmerek 200 mg lahko razporedite na ves dan in vsake 4 ure vzamete 50 mg mikrodoz (1/2 tablete 100 mg ali ¼ tablete 200 mg). Ta način jemanja bo zagotovil enakomerno koncentracijo skozi ves dan.

Odmerek zdravila modafinil lahko povečate do 400 mg na dan, vendar te meje ne smete preseči.

Pri prilagajanju odmerka zdravila Modafinil morate upoštevati svoje stanje v dnevu po začetnem odmerku in po potrebi zmanjšati ali povečati odmerek.

Kaj storiti, če zamudite sestanek

Če iz katerega koli razloga pozabite vzeti zdravilo Modafinil, ga lahko vzamete pozneje, vendar brez povečanja dnevnega odmerka.

Predoziranje

V primeru prevelikega odmerjanja morate pozorno spremljati svoje stanje in se v primeru slabosti, bruhanja, hudega glavobola, rdečine na koži in drugih očitnih simptomov zastrupitve takoj posvetovati z zdravnikom.

Navodila za uporabo

Veliko ljudi se sprašuje, kako doseči večjo učinkovitost zdravila modafinil. To je mogoče le z majhnimi odmerki, do 100 mg na dan. V tem primeru lahko spijete eno ali dve skodelici čaja ali kave, kar lahko poveča učinek, ne da bi škodovalo vašemu zdravju.

Vendar je odziv vsakega telesa individualen – kofein proti zdravilu Modafinil morda ne bo imel poživljajočega učinka, temveč lahko nasprotno zmanjša njegov učinek.

Ali lahko zdravilo Modafinil njuhamo?

Modafinil je na voljo v obliki tablet ali kapsul in se jemlje peroralno. To pomeni, da jih zaužijemo z vodo.

Kontraindikacije

Ena od kontraindikacij za modafinil je preobčutljivost na laktozo. Tablete poleg zdravilne učinkovine modafinil vsebujejo pomožne snovi (vključno z laktozo), namenjene zagotavljanju celovitosti tablete in njene obloge.

Zdravilo je kontraindicirano v primeru alergijske reakcije na sestavine tablete, nosečnosti in dojenja, bolezni srca in ožilja, zlasti srčnih napak, ter ledvične ali jetrne insuficience.

Najpogostejši neželeni učinki so

Pojavijo se lahko naslednji neželeni učinki, ki niso resni:

  • slabost ;
  • glavobol
  • zgaga;
  • driska;
  • agitacija (občutek tesnobe);
  • kožni izpuščaji (srbenje, rdečica kožnih predelov, izbruhi).

Takšne simptome je treba jemati kot znak za prenehanje jemanja tablet.

Nevarni neželeni učinki

Grozljivi simptomi, ki zahtevajo nujno hospitalizacijo, so :
Mrzlica, vročina, oteženo dihanje, težave pri požiranju, otekanje grla, jezika in notranjosti ust ter rdečina ali porumenelost očesnih beločnic, hud izpuščaj ali rdečina kože, hud in trdovraten glavobol.

Če se pri vas pojavi vsaj eden od zgoraj navedenih simptomov, morate takoj prenehati jemati zdravilo in se obrniti na svojega zdravnika.

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili

Modafinila ne smete jemati med jemanjem hormonskih kontracepcijskih sredstev. Modafinil resno zmanjša učinek kontracepcijskih sredstev, kar pomeni, da lahko pride do neželene nosečnosti. Modafinil je treba uporabljati z mehansko zaščito, samostojno ali v kombinaciji s hormonskimi kontracepcijskimi sredstvi.

Ugotovljeno je bilo tudi, da lahko sočasno jemanje zdravila Modafinil in zdravil, ki vsebujejo johimbin (sredstvo za kurjenje maščob), povzroči hitro zvišanje krvnega tlaka in povečanje krčev srčne mišice.

Če jemljete zdravila v teku, se pred začetkom jemanja zdravila Modafinil posvetujte z zdravnikom. O primernosti zdravila Modafinil in njegovega odmerjanja z drugimi zdravili vam lahko svetuje le zdravnik.

Modafinil in alkohol

Med zdravljenjem z modafinilom ni priporočljivo uživati alkohola. To zdravilo in alkoholne pijače so nezdružljivi.

Mnenja o zdravilu Modafinil na spletu

Zdravilo Modafinil uživa veliko priljubljenost in je predmet številnih mnenj na internetu. Večina mnenj o zdravilu je pozitivnih. Mnogim je zdravilo pomagalo pri opravljanju izpitov ali računovodskega poročila, nekdo pa se je lahko uspešno spopadel s težkim fizičnim delom.

Obstajajo tudi negativni pregledi, ki kažejo na pojav neželenih stranskih učinkov. Vendar je nesporno, da se vsako človeško telo na zdravila odziva drugače, zato je dobro, da jih začnemo jemati z mikrodoziranjem. Analiziramo in posodabljamo našo zbirko mnenj o modafinilu.

Kako lahko naredite nov korak v življenju in ga naredite z lahkoto, brez občutka globoke utrujenosti ali slabe volje?

Preprosto preberite naša priporočila in kupite zdravilo Modafinil.