Top 5 Nootropics voor een goede nachtrust

Slaap is een periode die gewijd is aan lichamelijk en geestelijk herstel, alsook aan de consolidatie van het geheugen, en het is vooral tijdens deze periode dat ons lichaam zichzelf herstelt. Het is ongetwijfeld de belangrijkste periode van ons leven voor ons organisme. Het is zelfs van essentieel belang voor ons leven, zozeer zelfs dat wij een derde van onze tijd slapend doorbrengen. Het is de manier van het lichaam om zichzelf te resetten en zijn energie terug te winnen, zodat het de volgende dag klaar is om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Als we elke dag de behoefte voelen om te slapen, is dat geen toeval… Maar als slaap ontbreekt, is dat een ramp. Gebrek aan concentratie, slecht geheugen, emotionele instabiliteit, chronische vermoeidheid, onhandigheid, maar ook een verhoogd risico op zwaarlijvigheid en hart- en vaatziekten, zijn enkele van de negatieve gevolgen van slaapgebrek.

We hebben 5 van de bekendste nootropica voor een betere slaap getest, en ze gerangschikt in volgorde van welke ons beter hielp slapen tot welke ons minder hielp slapen.

Let wel dat de hier voorgestelde nootropica geen slaappillen zijn, maar natuurlijke slaapmiddelen om de slaapkwaliteit te herstellen. Deze nootropics hebben absoluut niet de bijwerkingen die slaappillen gewoonlijk hebben.

Echter, als uw doel is om uw geest alert te houden, adviseren wij u om Modafinil te kopen.

Melatonine

Melatonine

Melatonine in een notendop

Het is de slaap nootropic bij uitstek. Geen wonder, want het is het slaaphormoon. Het idee is dat uw lichaam het zelf zou moeten aanmaken, maar de aanwezigheid van licht op een tijdstip waarop de zon al onder is, voorkomt dat uw lichaam het synthetiseert (vooral licht dat wordt uitgezonden door smartphones, computers, televisie of tablets).

Effecten van melatonine

Het lijkt misschien gek om het effect te beschrijven, maar sommige nootropica voor een betere slaap verbeteren de kwaliteit van je slaap en andere zorgen ervoor dat je juist wilt slapen. Melatonine, aan de andere kant, zorgt ervoor dat je in de armen van Morpheus wilt kruipen.

Het geeft je dat prettige gevoel van moeten slapen, en klaar zijn om te slapen, na slechts een paar minuten wanneer het effect begint! Perfect voor wie wat moeite heeft om in slaap te vallen, maar ook voor de meest slapelozen.

En het helpt ook om het circadiane ritme weer aan te passen als het niet synchroon loopt, vooral bij het veranderen van tijdzone (zomertijd, vliegreizen). Het heeft ook antidepressieve eigenschappen en zorgt ervoor dat je op natuurlijke wijze gewicht verliest.

Dosering

300 microgram, 30 minuten voor het slapen gaan. Deze dosering is belangrijk omdat de overgrote meerderheid van melatoninesupplementen 10 tot 30 maal zoveel melatonine bevatten, een hoeveelheid die te veel is voor het menselijk lichaam en ondoeltreffend is.

Magnesium

Magnesium

Magnesium in een notendop

Magnesium is het op drie na meest voorkomende mineraal in het lichaam en speelt dus een belangrijke rol in het lichaam.

Effecten van magnesium

Door de kwaliteit van de REM-slaap – de laatste fase van elke slaapcyclus – te verbeteren, verbetert magnesium drastisch de kwaliteit van de slaap.

De slaap is rustgevender en u voelt zich frisser. Soms wordt u zelfs iets vroeger wakker dan gewoonlijk, maar voelt u zich toch alerter. Buiten de slaap, heeft het de neiging om angst te verminderen.

Magnesium bevordert ook gewichtsverlies en wordt algemeen erkend als doeltreffend bij de preventie van vele ziekten en andere problemen (ADHD, stress, angst, depressie, beroerte, diabetes type 2, chronische vermoeidheid). Het verbetert de concentratie en de geheugenconsolidatie.

Dosering

2000 mg magnesiumthronaat, de vorm van magnesium die wij aanbevelen, elke avond 30 minuten tot 1 uur voor het slapen gaan.

Phenibut

Phenibut

Phenibut in een notendop

Phenibut is in staat om lichaam en geest te ontspannen. Russische kosmonauten gebruikten het om hun angst te verminderen terwijl ze in de ruimte waren.

Het is in feite GABA (een neurotransmitter die het zenuwstelsel afremt en daardoor kalmeert), maar dan krachtiger: het wordt beter door het lichaam opgenomen.

Effecten van fenibut

Door het lichaam en de geest te ontspannen en angst te verminderen, zorgt Phenibut ervoor dat u veel gemakkelijker en dieper in slaap valt. Het verbetert de kwaliteit van je slaap. En je voelt je vaak gelukkiger en opgewekter als je wakker wordt.

Buiten de slaap zorgt het voor een lichte ontremming en kan het nuttig zijn om te slagen voor een mondeling, of voor spreken in het openbaar in geval van plankenkoorts. In een sociale omgeving worden mensen met een meer gesloten en ongezellige neiging opener en spraakzamer.

Dosering

Van 500 mg tot 1,5 g, afhankelijk van de grootte. Bij voorkeur op een lege maag. Het duurt 4 tot 6 uur voordat het effect heeft, dus u moet het zo vroeg mogelijk innemen voor het tijdstip waarop u de effecten wilt voelen, bijvoorbeeld tussen 16.00 en 18.00 uur als u om 22.00 uur wilt gaan slapen. Hooguit twee keer per week gebruiken.

Huperzine A

Huperzine A

Huperzine A in een oogopslag

Huperzine A is een natuurlijke alkaloïde die wordt gewonnen uit het Chinese mos Huperzia serrata, dat al honderden jaren in de Chinese geneeskunde wordt gebruikt.

Huperzine A remt acetylcholinesterase, een enzym dat acetylcholine vernietigt (een neurotransmitter die betrokken is bij het geheugen en cognitieve functies), waardoor de hoeveelheid acetylcholine die beschikbaar is voor de hersenen toeneemt.

Effecten van Huperzine A

Net als magnesium verbetert het de kwaliteit van de REM-slaap. Het resultaat is dat we in een betere conditie wakker worden.

Dankzij zijn cholinerge werking verbetert het de reflectie en het geheugenbehoud bij inname gedurende de dag. Deze cholinerge werking verbetert de levendigheid van de dromen en men herinnert zich ze beter.

Dosering

200 microgram (1 capsule). Het moet overdag worden ingenomen en niet ‘s nachts, omdat de mentale energie die het geeft een averechts effect kan hebben en de kwaliteit van de slaap kan verminderen. Het zal de slaap verbeteren als het ver voor bedtijd wordt ingenomen.

L-theanine

L-theanine

L-Theanine in een notendop

Het is een aminozuur dat in thee voorkomt, vooral in groene thee. Het is van nature kalmerend. We praten er veel over, maar meestal associëren we het met cafeïne, alsof de twee onafscheidelijk zijn, hoewel dit grotendeels onwaar is.

Het heeft zijn eigen voordelen en heeft een synergetische werking met cafeïne, maar cafeïne is niet verantwoordelijk voor de effecten ervan.

Effecten van L-Theanine

Het zorgt voor een diepe ontspanning door de productie van alfa hersengolven te verhogen, en de productie van GABA te stimuleren (de kalmerende neurotransmitter waarover we het eerder bij fenibut hadden).

Dosering

Van 50 tot 300 mg. afhankelijk van de grootte. 1 uur voor het slapen gaan.

Eindelijk

Houd in gedachten dat al deze nootropics een positieve invloed hadden op onze slaap toen we ze probeerden, maar we zijn allemaal verschillend en je kunt een andere ervaring hebben dan wij.

Sommige gebruikers geven de voorkeur aan Phenibut boven Melatonine voor een betere slaap, enz.

Weet echter dat deze top zeker de meest krachtige nootropica voor een betere slaap bevat die vandaag beschikbaar zijn!