Koffein: det berömda stimulansmedlet

Koffein kommer från kaffebönor, men det kan också framställas i ett laboratorium. Den har samma kemiska struktur, oavsett om den finns i kaffe, energidrycker, te eller kapslar för kosttillskott.

Det är en potent stimulant och kan användas för att förbättra fysisk styrka och uthållighet. Det klassificeras som en nootropic eftersom det sensibiliserar neuroner och ger mental stimulans.

Regelbunden konsumtion är också förknippad med en minskad risk för Alzheimers sjukdom, skrumplever och levercancer.

Fördelar och mekanismer med kaffe

Koffein

Koffeinets huvudsakliga mekanism är den antagonistiska ockupationen av adenosinreceptorer. Adenosin orsakar sedering och avslappning när dess receptorer i hjärnan aktiveras.

Koffein förhindrar detta och orsakar vakenhet och vakenhet. Denna hämning av adenosin kan påverka dopamin-, serotonin-, acetylkolin- och adrenalinsystemen.

Regelbunden användning leder till tolerans. Detta innebär att dess effekter minskar, ofta till den grad att den enda fördelen för användaren är den stimulerande effekten för att hålla sig vaken. En månads paus från koffein minskar toleransen.

Om du letar efter Modafinil utan recept kan du köpa det på vår webbplats.

Dosering av koffein

Den rekommenderade dosen är mellan 50 och 200 mg per dag, helst i kapslar.
Koffein i pulverform är faktiskt ganska ovanligt och bör hanteras med försiktighet eftersom de doser som krävs för att det ska få effekt är ganska små och kan vara farliga om de konsumeras i överskott. Om du väljer att konsumera det i pulverform rekommenderas en skala med milligrams noggrannhet.

Å andra sidan är det vanligt att dricka kaffe eller en koffeinhaltig dryck som innehåller mellan 50 och 80 mg koffein.
Detta motsvarar 1-4 kaffe per dag om du vill uppnå den rekommenderade doseringen.

Koffein i en överblick

  • Koffein är ett kraftfullt stimulerande medel och är i allmänhet det stimulerande medel som väljs på grund av dess sociala rykte.
  • Metaboliska effekter kan variera beroende på om du är “koffeinnaiv” (tillfällig användare) eller “van vid” (daglig användning, därav tolerans).
  • Metaboliska effekter kan också variera beroende på din genetik, särskilt på grund av förekomsten av en polymorfism i CYP1A1/2-enzymet.
  • Kan påverkas av vissa receptbelagda läkemedel som fluvoxamin och aromatashämmare som anastrozol.