Hur man sover på Modafinil

Modafinil är ett läkemedel som främjar vakenhet och vakenhet. Det utvecklades ursprungligen för att behandla flera sömnstörningar, inklusive narkolepsi och obstruktiv sömnapné.

När det används på ett otillåtet sätt är det också en verkligt fantastisk smart drog. Det är ett utmärkt verktyg för att fokusera och uppnå dina mål.

På grund av den effektivitet med vilken det kan främja ett ökat tillstånd av vakenhet använder yrkesverksamma ibland modafinil som en kognitiv förstärkare. Det gör även studenterna. Och det är inte förvånande att användningen av den ökar stadigt.

Användningen som smart drog kan dock vara knepig. Det vanligaste problemet är att det är svårt att somna. Med tanke på modafinils ursprungliga syfte är detta naturligtvis helt logiskt.

Lyckligtvis är sömnlöshet på grund av modafinil ett problem som lätt kan undvikas. Det är inte så mycket en bieffekt som ett missbruk av detta stimulerande medel. Och det finns särskilda åtgärder som du kan vidta för att undvika denna ibland obekväma (och ofta irriterande) upplevelse.

Några ord om hur Modafinil fungerar

Som nämnts är syftet med modafinil att främja vakenhet och vakenhet. Det är därför inte förvånande att det är svårt att somna när man använder den.

Bakom kulisserna har forskning visat att modafinil minskar produktionen av GABA. GABA är en neurotransmittor som blockerar impulser mellan nervceller i hjärnan.

Modafinil ökar också produktionen av vissa excitatoriska neurotransmittorer som dopamin, noradrenalin och histamin.

Halveringstiden för modafinil är i genomsnitt 12 timmar. Detta är ganska lång tid jämfört med andra stimulantia eller euforiserande medel.

Som en påminnelse är halveringstiden för ett läkemedel den tid det tar för kroppen att eliminera hälften av det. Efter denna tidpunkt känner du knappt av effekterna, även om hälften av substansen fortfarande finns kvar.

Hur modafinil påverkar sömnen

Ökningen av excitatoriska neurotransmittorer och den långa halveringstiden för modafinil gör det mycket svårt att somna tidigare än 10-12 timmar efter att man tagit modafinil.

Få människor vet detta, men modafinil förstärker också effekterna av nästan alla andra stimulantia som du tar samtidigt.

Med andra ord kan även en liten dos modafinil verkligen störa din vila om du dricker en kopp kaffe på eftermiddagen eller kvällen.

Kan man sova med Modafinil?

Det är naturligtvis möjligt att sova efter att ha tagit modafinil utan recept. Det finns flera saker du kan göra för att se till att du inte missar en god natts sömn. Om du kombinerar flera av dessa metoder ökar dina chanser ytterligare.

Ta det tidigt

Ta inte modafinil före sänggåendet. Det bästa sättet att se till att modafinil inte håller dig vaken är att ta det vid rätt tidpunkt.

Om du arbetar 9 till 5 är den bästa tiden att ta den efter frukost.

Genom att introducera modafinil i ditt system minst 10-12 timmar före sänggåendet har du inga problem med att somna.

Vad händer om du missar det här fönstret? Allt är inte förlorat.

Ett mindre känt faktum om modafinil är att det fungerar annorlunda när det tas sublingualt. Detta görs genom att placera och hålla ett piller under tungan i 10-20 minuter.

Sublingual administrering ökar modafinils styrka och påskyndar dess verkan. Men det förkortar också helhetsupplevelsen.

Om du missar möjligheten att ta det tidigt på morgonen kan den sublinguala metoden vara ett alternativ att överväga. Även om det ger dig en ännu starkare boost (så du kan överväga att sänka dosen), bör stimulansen vara helt borta från ditt system vid kvällstid.

Var smart med dosen

Den rekommenderade dosen av modafinil är mellan 100 mg och 200 mg per dag. Men en så låg dos som 50 mg (ungefär 1/4 av en vanlig tablett) kan räcka.

Även vid denna dos kan effekten, även om den är subtil, vara tillräcklig för att få dig att komma in i zonen och hålla dig där under en lång tid. Detta gäller särskilt när du tar euforiserande medel sublingualt.

Det betyder inte att du aldrig kommer att vilja använda hela 200 mg. Den har sin tid och sin plats. Men det är inte alltid nödvändigt.

Precis som de flesta läkemedel fungerar modafinil väldigt olika från person till person och med tiden kommer du att hitta rätt dos för ditt syfte. Lyssna på din kropp, anteckna och använd bara den mängd du behöver.

Forskning har visat att delad dosering förlänger effekterna av modafinil längre än om du tar en enda tablett per dag. Det är nästan säkert att du kommer att hålla dig vaken i minst 16 timmar eller mer. Undvik därför att göra detta om vila är viktigt för dig.

Begränsa koffeinförbrukningen i slutet av dagen

Som tidigare nämnts förstärker modafinil andra stimulantia. Koffein ökar redan nivåerna av noradrenalin, den neurotransmittor som är ansvarig för kamp- och flyktreaktionen. Genom att kombinera kaffe med modafinil kommer en kopp att kännas som tre.

Det bästa sättet att njuta av en kopp Jo när du använder modafinil är att dricka i små, utspridda klunkar. På så sätt undviks biverkningar som ångest och ökad hjärtfrekvens.

Du bör också undvika kaffe helt och hållet senare på dagen. När modafinil fortfarande finns i ditt system är det ett säkert sätt att orsaka sömnlöshet om du dricker ens en liten mängd sent på eftermiddagen.

Använd andra kosttillskott för att hjälpa dig att sova

Det finns flera naturliga sömnmedel som kan hjälpa dig att vila upp dig efter en dag med modafinil.

Valerianrot och magnesium är två naturliga ämnen som gör dig avslappnad och gör det lättare att somna på natten. Melatonin bör också hjälpa.

Koppla bort din hjärna

Ett av samhällets problem är det ständiga behovet av att arbeta. Detta är huvudorsaken till att många människor har svårt att somna på natten, även om de inte tar modafinil.

Om modafinil läggs till i mixen förstärks problemet till ibland obehagliga nivåer. Det kan hålla motivationen att arbeta uppe sent på natten och göra det svårt att sova.

Efter en dag av modafinilanvändning bör du tvinga dig själv att koppla bort modafinil i god tid före sänggåendet. Stäng av den bärbara datorn. Lämna telefonen i ett annat rum.

Titta inte heller på tv. Den fortsätter inte bara att engagera hjärnan utan avger också blått ljus. Blått ljus motverkar produktionen av melatonin, vilket gör det ännu svårare att somna.

Sammanfattning av modafinil och sömn

Det finns många fördelar med otillåten användning av modafinil. Det håller dig vaken, fokuserad och fokuserad på din uppgift. Tyvärr är det få som vet hur man tar det på rätt sätt.

Du, däremot, vet nu. Genom att följa riktlinjerna ovan kan du få ut det mesta av din användning av modafinil. Du kan njuta av en hel dag av produktivitet, följt av en välförtjänt natts sömn.