Hoe slapen met Modafinil

Modafinil is een geneesmiddel dat de waakzaamheid en alertheid bevordert. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van verschillende slaapstoornissen, waaronder narcolepsie en obstructieve slaapapneu.

Bij ongeoorloofd gebruik is het ook een echt geweldige smart drug. Het is een geweldig hulpmiddel om je te concentreren en je doelen te bereiken.

Vanwege de effectiviteit waarmee het een verhoogde staat van alertheid kan bevorderen, gebruiken professionals modafinil soms als cognitieve oppepper. Dat doen studenten ook. En, niet verrassend, het gebruik ervan op deze manier neemt gestaag toe.

Het gebruik als een slimme drug kan echter lastig zijn. Het meest gemelde probleem is dat het moeilijk is om in slaap te vallen. Gezien het oorspronkelijke doel van modafinil, is dit natuurlijk volkomen logisch.

Gelukkig is slapeloosheid als gevolg van modafinil een gemakkelijk te vermijden probleem. Het is niet zozeer een bijwerking als wel een verkeerd gebruik van dit stimulerende middel. En er zijn specifieke stappen die u kunt nemen om deze soms ongemakkelijke (en vaak vervelende) ervaring te vermijden.

Een paar woorden over hoe Modafinil werkt

Zoals gezegd, is het doel van modafinil het bevorderen van de waakzaamheid en alertheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gebruik ervan het inslapen bemoeilijkt.

Achter de schermen heeft onderzoek aangetoond dat modafinil de productie van GABA vermindert. GABA is de neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het blokkeren van impulsen tussen zenuwcellen in de hersenen.

Modafinil verhoogt ook de productie van bepaalde prikkelende neurotransmitters zoals dopamine, noradrenaline en histamine.

De halfwaardetijd van modafinil is gemiddeld 12 uur. Dit is vrij lang in vergelijking met andere stimulerende of euforiserende middelen.

Ter herinnering, de halfwaardetijd van een geneesmiddel is de tijd die uw lichaam nodig heeft om de helft ervan te elimineren. Na dit punt, zelfs als de helft van de stof nog aanwezig is, voelt u nauwelijks de effecten ervan.

Hoe modafinil de slaap beïnvloedt

Door de toename van prikkelende neurotransmitters en de lange halfwaardetijd van modafinil is het zeer moeilijk om eerder dan 10 tot 12 uur na inname in slaap te vallen.

Weinig mensen weten dit, maar modafinil versterkt ook de effecten van zo’n beetje alle andere stimulerende middelen die je tegelijkertijd neemt.

Met andere woorden, zelfs een kleine dosis modafinil kan uw rust behoorlijk verstoren als u die middag of avond een kop koffie drinkt.

Kun je slapen met Modafinil?

Slapen na inname van modafinil kopen zonder recept is natuurlijk mogelijk. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u geen goede nachtrust mist. Door verschillende van deze methoden te combineren, vergroot u uw kansen nog verder.

Neem het vroeg

Neem modafinil niet in voor het slapen gaan. De beste manier om ervoor te zorgen dat modafinil u niet wakker houdt, is om het op het juiste moment in te nemen.

Als je van 9 tot 5 werkt, is de beste tijd om het in te nemen net na het ontbijt.

Door modafinil ten minste 10 tot 12 uur voor het slapengaan in uw lichaam in te brengen, zult u zonder problemen in slaap kunnen vallen.

Wat gebeurt er als je dit venster mist? Niet alles is verloren.

Een minder bekend feit over modafinil is dat het anders werkt wanneer het sublinguaal wordt ingenomen. Dit wordt gedaan door een pil 10 tot 20 minuten onder de tong te plaatsen en te houden.

Sublinguale toediening verhoogt de werkzaamheid van modafinil en versnelt de werking ervan. Maar het verkort ook de algehele ervaring.

Als u de kans mist om het ‘s morgens vroeg in te nemen, kan de sublinguale methode een optie zijn om te overwegen. Hoewel het je een nog sterkere stimulans geeft (dus je kunt overwegen de dosis te verlagen), moet het stimulerende middel ‘s nachts volledig uit je systeem zijn verdwenen.

Wees slim met de dosis

De aanbevolen dosis modafinil ligt tussen 100 mg en 200 mg per dag. Maar een dosis van slechts 50 mg (ongeveer 1/4 van een standaardtablet) kan al voldoende zijn.

Zelfs bij deze dosis kan het effect, hoewel subtiel, voldoende zijn om je in de zone te brengen en je daar voor lange tijd te houden. Dit is vooral het geval wanneer je de euforant sublinguaal inneemt.

Dit wil niet zeggen dat je nooit de volle 200mg zult willen gebruiken. Het heeft zijn tijd en plaats. Maar het is niet altijd nodig.

Zoals de meeste medicijnen werkt modafinil heel verschillend van persoon tot persoon en zult u na verloop van tijd de juiste dosering vinden voor uw doel. Luister naar je lichaam, maak aantekeningen en gebruik alleen de hoeveelheid die je nodig hebt.

Onderzoek heeft aangetoond dat gesplitste dosering de effecten van modafinil langer verlengt dan het innemen van een enkele tablet per dag. Deze praktijk zal u vrijwel zeker minstens 16 uur of langer wakker houden. Vermijd dit dus als rust uw zorg is.

Beperk het gebruik van cafeïne aan het eind van de dag

Zoals eerder gezegd, versterkt modafinil andere stimulerende middelen. Cafeïne verhoogt reeds het peil van noradrenaline, de neurotransmitter die verantwoordelijk is voor de vecht- en vluchtreactie. Door koffie te combineren met modafinil, zal één kopje voelen als drie.

De beste manier om van een kopje Jo te genieten bij gebruik van modafinil is om het in kleine slokjes te drinken. Dit voorkomt bijwerkingen zoals angst en verhoogde hartslag.

Ook later op de dag moet u koffie helemaal vermijden. Met modafinil nog in je systeem, is het drinken van zelfs een kleine hoeveelheid in de late namiddag een zekere manier om slapeloosheid te veroorzaken.

Gebruik andere supplementen om je te helpen slapen

Er zijn verschillende natuurlijke slaapmiddelen die kunnen helpen bij het uitrusten na een dag modafinil.

Valeriaanwortel en magnesium zijn twee natuurlijke stoffen die je ontspannen en het makkelijker maken om ‘s nachts in slaap te vallen. Melatonine zou ook moeten helpen.

Ontkoppel je hersenen

Een van de problemen van de samenleving is de voortdurende noodzaak om te werken. Dit is de belangrijkste reden waarom veel mensen het moeilijk vinden om ‘s nachts in slaap te vallen, zelfs als ze geen modafinil nemen.

Door modafinil toe te voegen aan de mix wordt het probleem versterkt tot soms ongemakkelijke niveaus. Het kan de motivatie om te werken tot diep in de nacht aanhouden, waardoor het erg moeilijk wordt om te slapen.

Na een dag modafinil gebruik, dwing je jezelf om ruim voor het slapen gaan af te sluiten. Zet de laptop uit. Laat je telefoon in een andere kamer.

Kijk ook geen televisie. Niet alleen blijft het je hersenen bezighouden, maar het geeft ook blauw licht af. Blauw licht ontmoedigt de aanmaak van melatonine, waardoor het nog moeilijker wordt om in slaap te vallen.

Samenvatting van modafinil en slaap

Er zijn veel voordelen aan ongeoorloofd gebruik van modafinil. Het helpt je wakker te blijven, je te concentreren en dingen gedaan te krijgen. Helaas weten maar weinig mensen hoe ze het goed moeten innemen.

Jij, aan de andere kant, weet het nu. Door de bovenstaande richtlijnen te volgen, kunt u het meeste uit uw modafinilgebruik halen. U kunt genieten van een volle dag productiviteit, gevolgd door een welverdiende nachtrust.

Reacties op Modafinil.